Stjärnljus

De här fina stjärnorna finns på hyllan ovanför vår säng i lägenheten just nu, de kommer definitivt få fira jul i stugan. Inköpta på Norrgavel.


Enkla fina hyllor

Vi har satt upp hyllor i köket och fyllt dem med gamalt och nytt. Det är något specialanpassade, vitmålade hyllor från ikea. Extremt enkla och såklart till bra pris. Jag är nöjd med resultatet och tycker de passar fint till den grå väggfärgen och med vår blandning av grejer i.


Två 60-talsfåtöljer som vi fått från farmor i England.

I bakgrunden syns ett rum som inte är iordninggjort alls än. Just nu används det som gästrum, och för det fungerar der bra sålänge. Men tanken är att det ska bli ett "vardagsrum" med soffor, lite läshörna ev en tv, och faktiskt också med dörrar ut till en uteplats som ska ligga utanför. Så som ni kan förstå med bygge av både dörrar och uteplats så är det ett ganska stort projekt... kanske något för nästa sommar!

Skogens guld och guldvänner

I år har till och med jag och Johan hittat kantareller, helt fantastiskt. Kantareller är så fantastiskt gott. Anledningen till vår lyckosamma jakt beror ju dels på de fantastiska förhållanden som råder detta år, det finns nog ingen som misslyckats med jakten i år. För oss beror det dels också på våra fantastiska svampsökande vänner. Tillsammans fick vi snabbt ihop till lunch och middagar, även om det var i slutet av juli. Så här kommer helt enkelt lite skrytbilder från sommarens bästa måltider.


Kantarellrisotto med sparris och grillade tomater, toppat med parmesan och... ja just det: kantareller


Vänner !!


Kantarellsås och kanareller som serverade till... nånting


Bland det bästa med sommaren är att sova utomhus


Imorgon åker vi till stugan igen. Vi kommer inte sova utomhus, men det finns ju faktiskt chans att hitta kantareller. Trattkantareller finns det fortfarande gott om så det blir absolut en sväng i skogen, kanske med en termos kaffe eller choklad. I övrigt har vi endast ett projekt för helgen vilket är att installera en diskmakin. När det gäller disk så är vi ganska lata och lägger hellre tid på annat än att diska. Vi får vänner på besök och vi ska också fira vårt bröllop, lite sent, med johans farmor & mormor.

 

Elden gör skillnad

Vi har tre fina kakelugnar i huset som vi har längtat efter att få använda. Vi ville såklart att en sotare skulle komma och titta på dem innan vi eldade för att inte riskera att bränna ner hela huset. Dessutom hade ett av skorstenen rasat samman någon gång under alla år som huset stått oanvänt, detta var ju såklart tvunget att fixas. Steg ett fick bli att plocka ner den rasade skorstenen för att kunna plocka upp alla tegelstenar som lagt sig i pipan. När det var gjort kom sotarn på besök en tidig sommarmorgon när huset var fullt av gäster. Glada besked: 2 av kakelugnarna (de viktigaste) var brukbara, den tredje behöver lite kärlek, och skorstenen var helt täta. Det sista steget blev då att mura upp skorstenen igen och sedan var det fritt fram att elda. Undr hösten har också en plåtslagare varit vid torpet och satt upp de sista detaljerna samt regnskydd. Hade vi vetat att det skulle gå så "smidigt" så hade vi kanske tagit tag i det tidigare. Inte för att vi lidigt av att inte kunna elda i våra ugnar, vi har ju trots allt bara varit där när det varit relativt varmt innan. Men nu när vi är där höstetid och även planerar att vistas där över jul, är det helt underbart att kunna sitta med en kopp te eller ett glas rött framför brasan.


Trots att huset inte är särskilt högt är utsikten från taket svindlande


Färdigmurat


Två lika


Första testet, kakelugnen i sovrummet

Några dagar med M&N

När hösten är på väg att övergå i vinter med allt vad det innebär så är det lätt att längta till sommaren och ljuset. Även om jag gillar hösten så är jag inte helt överens med mörkret, och vinter och snö kan faktiskt kvitta för mig förutom när jag befinner mig i skidbacken eller spåret. Vilket inte händer särskilt ofta här i Skåne.
Jag kommer i vilket fall lägga upp lite sommarminnen från stugan här, eftersom jag varit dålig på att updatera under själva sommaren.. då händer ju så mycket annat.
Här kommer ett par bilder från vår första vecka på semestern då vi hade sällskap av två kära vänner! Vi hann med äventyr, mys, presentpyssel och loppisshopping. Det här var också helgen vi för första gången testade forsränning i ån utanför vårt hus, riktigt härligt!


Vi åkte en tur med båten och testade en höghöjdsbana. Ambitiösa och kaxiga innan, 10 år äldre och träningsverk i en vecka efter.


En röding som tyvärr inte var egenfångad utan hämtad på vårt lokala ica.


Regniga dagar är också bra! Jag o M passade på att mysa och pyssla ihop ett presentkort till ett stundande bröllop.


Med männen på svensexa fick vi också tid att spendera timmar på vinden på en av mina absoluta favoritloppisar. Vi hittade ett stort lager glaslampskärmar som vi var tvugna att gå igenom, det blev ett tiotal skärmar var...


RSS 2.0