Vårprojekt

Den här våren har vi fokuserat på projekt utomhus, perfekt en kall vår som denna. Vi har ju inte riktigt haft någonstans att sitta ute, vare sig underlag eller möbler att sitta i (förrutom mormors gamla plastmöbler och en bänk som man alltid är orolig för om den ska braka samman då man sitter på den). Men det ska det/har det blivit ändring på. Ett av grundkriterierna för schysst sommarhäng är ju ändå någonstans att hänga. Vi har ju från start tänkt att vi ska göra en uteplats på baksidan och då också byta ut ett fönster mot dörrar så att vi får en naturligare väg ner till vattnet. Det är dock ett ganska stort projekt, som vi inte riktigt bestämt hur vi ska lösa än. Därför började vi med att göra en terass på framsidan samt en plats att vara på vid vattnet.

Redan i vintras åkte Johan med sin bror upp till stugan och började rensa upp längs med vattnet. Tidigare har det varit svårt att ens se vattnet på grund av all sly, så nu känns det mycket öppnare och dessutom hoppas vi att myggen ska trivas sämre efter upprensningen.


Här är det fint jämfört med hur det såg ut när det var som värst... det blir alltid väldigt stökigt innan det blir fint!


Vi har höjt nivån på marken med nästan en meter.


Lite senare under våren ser man att gräset är på väg upp.

En anledning till att vi grävde upp så långt, ända till huset, var att vi nu dragit ner el till vattnet. Vi kommer bygga någon form av däck och senare kan det även bli någon badtunnavariant här nere. Vi fick också en jättefin utomhusdusch i bröllopspresent som ska installeras här. Det här projektet kommer fortsätta under sommaren så uppdatering kommer!

Terassen på framsidan är inte heller klar utan även det projektet kommer att fortsätta under sommaren. Det mesta är gjort men vi ska bygga/mura en fast grill i hörnet av terassen, och vi ska plantera något (rosor om jag får välja) på kortsidan där vi lämnat en liten lucka. Sedan ska en belysning upp och annat piff ska göras, det roligaste kvar alltså!


Morgonen efter detta hade det kommit 1 dm snö, så det blev att starta dagen med att skotta arbetsplatsen.
Några helger senare... det närmar sig


Nya möbler, Ikea, väldigt nöjda. De är riktigt sköna men vi vill ändå hitta dynor att sitta på, dock har det visat sig svårt att hitta några med måtten 50x50... letandet fortsätter i sommar!Kanske tar vi tag i framsidan av fasaden i sommar också... men det är så många projekt vi vill hinna med..


Vi passade på att göra ordning i landet och gräva ett mycket större land när vi ändå hade grävmaskin. Det ser inte längre så där tomt ut, nu växer där potatis, rabarber, morötter, rödbetor, gröna bönor, rödlök och dill. Längtar till skördetid!


Frukost i det gröna är fantastiskt, trots att det krävs tjock tröja och filt!


RSS 2.0