Köksrenovering hemma i Malmö

Sedan jul har vi bara varit i stugan en gång, och då njöt vi mest av en helg med våra vänner. J var där ytterligare en helg med sin bror och röjde bland träden i trädgården, och tog bort en massa sly vid vattnet. Det ska bli jättespännande att se nu när vi åker uppåt till påsk. I påsk har vi också tänkt att gräva en del. Vi ska förbereda för en uteplats utanför huset (där bästa kvällssolen är), gräva ett land för odling av potatis, morötter, rödbetor, lök och en del andra grönsaker, och sedan kommer vi nog försöka plana ut lite vid vattnet så att vi lättare kan bygga någon form av uteplats där nere senare.

Vinterna har varit full av helgaktiviteter och vi har hunnit med att åka till Alperna (Johan två gånger), så det har inte funnits så mycke tid för andra projekt. Men på kvällstid efter jobb så har vi kämpat med att flytta vårt kök, vilket kan verka lite konstigt eftersom vi redan hade ett fint, relativt nyrenoverat kök. Vi har dock alltid velat ha ett större kök där man kan umgås utan att behöva tränga ihop sig, och där det känns ljust och trevligt nog att vilja äta frukost, lunch och middag. Genom att flytta köket fick vi dessutom en öppen lösning mot vardagsrummet som känns väldigt modern och som gör lägenheten mer "social". Förändringen syns i skissen nedan:
Som ni ser får vi alltså ett extra sovrum som vi tänkte ha som gästrum, så när vänner kommer på besök behöver de inte längre sova i vardagsrummet. Den här förändringen gör ju också att vi kan bo kvar i lägenheten även på längre sikt om vi skulle vilja.

Lite bilder på slutresultatet, men vi väntar fortfarande på lampor som är beställda och letar också efter lite fler "detaljer". Bland annat skulle vi vilja ha en liten fåtölj i hörnet vid balkongen, och vi ska sätta upp någon hylla för kokböcker mm. Men det får ta sin tid!


Vi har använt oss av alla gamla skåp från förra köket, och fick därför tänka oss för eftersom det inte längre går att köpa till nya luckor. Bänkskivan är i kompaktlaminat vilket gör den väldigt tunn och fin, samt extremt tålig. För oss var det verkligen viktigt med en hållbar bänkskiva, för det är så tråkigt att behöva vara försiktig när man arbetar i köket.
Vi har i stort sätt bara använt vår gamla köksinredning och våra gamla vitvaror men vi bebövde så klart göra vissa investeringar. Bänkskivan är såklart ny, och vi har även köpt ny vask, kran, och en ny häll eftersom vi tyvärr blev av med gasen.


Rosmarin och Lavendel
Det gamla bruna skåpet som vi hittade i vindsförrådet när vi flyttade in, fick nytt liv genom att vi betsade det svart. Det är en riktigt massiv koloss som rymmer väldigt mycke porslin och glas, för trots att köket ser större ut nu så har vi faktiskt fått mindre förvaring i själva köksdelen.
 

RSS 2.0