Torpet i vinterskrud!

I väntan på att renoveringen ska börja på riktigt, så lägger jag upp några fler före-bilder. Bilderna är tagna när snön (nästan) låg som tjockast! Nästa helg är det påsk och då far vi "hemåt"! Det kommer bli första gången vi är i huset sedan det blev vårt på pappret. Förhoppningsvis har snön försvunnit så mycke att vi kan börja röja i huset. Vi behöver städa ur och tömma på all plank som ligger uppsågad i "kök" och "sovrum". Det ska verkligen bli kul att ta på sig handskarna och ta de första tagen!Huset som man möter det när man kommer! Kan vara en del av dessa träd som ryker till sommaren, det finns verkligen tillräckligt med fruktträd ändå och man kanske inte vill ha ett precis framför ingången? det sabbar ju alla kort =)Emeli och Weine framför ladan! Jag tror jag har tänkt den som större när jag suttit i Malmö o funderat märker jag nu..Närbild! Tycker fönstret med den blå färgen är så fint, en av favoriterna med ställetFramtida badrum, man kan verkligen se det framför sig, eller hur?En väldigt skraltig spis, jag undrar om den nånsin går att få fin...Vi köpte stället med innehåll! Bland annat låg det ett almogeskåp i dåligt skick på vinden......och här står Emeli och inspekterar en gammal mangel. Känns som man kommer få stor nytta av den ;)Så här lämnade vi huset, spännande att se hur det ser ut nästa gång!

Som det såg ut när vi fann det!

Det var en fin sommardag när vi var ute på prommenad och första gången fick syn på torpet! Ett fantastiskt fint, gammalt och slitet hus som inte fått så mycket kärlek sen huset ägare gick bort för ca 30 år sen. Trots detta kändes platsen som en riktig idyll, antagligen på grund av det vackra landskapet med en blandning av löv, barr, vatten, kupperingar, fruktträd och syréner. Det var helt enkelt, väldigt enkelt att visionera om en framtida midsommar, kräftskiva, julafton eller ett nyår med många vänner här... men först finns det en del att stå i som bilderna visar...

En av de första gångerna vi var och kollade in torpet! Vi hade hittat det några dagar tidigare och äntligen fått ok att gå in och kika!Mycke bråte där vi ska bygga kök!

Gamla spisen i gamla köket!

Tillhörande lada/maskinhall/snickarverksta och i framtiden förhoppningsvis festvåning och gästrum!Första projektet har vi redan börjat på, att tillverka nya ytterdörrar. Inte för att de här inte är jättevackra, men för tillfället går de blåsa upp med näsan. De kommer få bli innerdörrar istället om allt går som planerat, o det gör det ju alltid!

Välkommen till vår nya blogg!

Nu är det klart! Igår blev Kjusebotorp vårt på riktigt!
Vi har alltså köpt på oss ett gamalt torp som inte bebotts på 30 år. Det är minst sagt nedgånget men ändå en riktig pärla! Vi är helt säkra på att det en dag kommer vara en riktig sommardröm, frågan är om det dröjer 5 eller 15 år... Nu har i alla fall startskottet gått!

RSS 2.0