Projekt Ytterdörr

Vi tänkte att en bra början till renoveringen av torpet är att ha fungerande ytterdörr! Eftersom det är svårt att hitta en ny ytterdörr om passar i den gamla karmen till en inte alltför hög kostnad bestämde vi oss för att göra en egen dörr. Vi har verkligen börjat från scratch med ett par skivor och brädor, men nu när dörrarna är klara har vi faktiskt överträffat våra egna förväntningar! I helgen bär det av till stugan igen och då är det montering av dörr som gäller!


Dag 1 med dörren. Vi började med att rita upp hela dörren på skivor för att se att vi tänkt rätt!


De gamla dörrarna är spegeldörrar och vi försöker bygga så likt som möjligt.


Vips några veckor senare och dörrarna är färdigmålade o fina! Johan har slitit många timmar och jag i några timmar =)


Jag inspekterar!


Ja, det blev mkt bra! Färgen har vi försökt ta så nära som möjligt den gamla. Men vi får se när vi monterar dem om de verkligen passar på plats... Blir färgen helt fel är det i alla fall inte världens största projekt att måla om...men jag tror det kommer bli perfect!

Påsktider och första arbetartagen

Under påsken var vi uppe i stugan första gången sen den blev vår. Vi började med att träffa säljaren ute vid torpet för att gå igenom lite praktiska saker och ta en kopp kaffe. Resten av helgen blev mycke jobb, men på ett roligt sätt! Vi tömpe huset på virke, fällde träd (knappast vi, men Johans snälla pappa=)), eldade en massa och tog ner tapeter och tak i huset, helt enkelt en riktig rivarhelg. Det bästa var att vi fick besök och hjälp av hela stora familjen och vänner!


Jag blundar, men det är bara för att jag njuter av den första solen som ägare =)


Vi firade med en flarra champange till lunchen, var ju tvugna att skåla in köpet på plats!


Sen började arbetet.. Här håller jag o Johan på att köra upp allt virke från huset till ladan, som tur var fick vi låna Göstas söta traktor!


På långfredagen fick vi massor hjälp! Här är Weine med motorsågen i högsta hugg!


Mamsen&Papsen kom med korv sedan blev det årets första grillning!


Nicko&Vincent, så söta =)


Skulle jag välja en av dessa att anställa ligger ju Catrin bra till, syskonen Stedt är mer kaffeintreserade =)


På påskafton kom Cissi&Oscar och Kestin&Weine på besök! Då grillades det foliepaket med torsk och grönsaker i den storstora elden, smakade mkt bra!

Helt enkelt en fantastisk första helg i Kjusebotorp!

RSS 2.0